ABC Diploma 'Survival'

Diploma's halen

A-diploma

In dit laatste niveau voor het behalen van het A-diploma oefen je onder andere met kleding aan en worden de afstanden die gezwommen moeten worden nog groter. Alle eisen voor het diploma worden intensief geoefend, waarbij de puntjes op de i worden gezet.  Aan het einde van deze fase oefent de zwemmer minimaal twee keer het diplomaprogramma in het bad waar het diplomazwemmen plaats gaat vinden.

Na het behalen van het A-diploma kan direct doorgegaan worden met het B-programma.

B-diploma

Na het behalen van het A-diploma is de zwemmer in staat om in rustig water en met weinig afleiding te zwemmen en zichzelf in veiligheid te brengen. De aanzet tot zelfredzaamheid is gemaakt. Het oefenen voor B-diploma betekent vooral het zwemmen van langere afstanden om zodoende het uithoudingsvermogen te vergroten.

Daarnaast staat het redden van jezelf én een ander centraal. Wat moet je doen als je je enkel bezeerd hebt doordat je op een steen gesprongen bent? Wat doe je als je vriendje roept dat hij kramp heeft in zijn been? Na het halen van het B-diploma ben je in staat om je vriendje én jezelf over een korte afstand te redden.

Aan het einde van fase B wordt er weer geoefend in het bad van afzwemmen. De leerling is nu klaar voor een zwembad waar het drukker is en waar waterglijbanen en dergelijke zijn.

C-diploma

Met het behalen van het B-diploma is de basis gelegd voor een goede en veilige zwem toekomst. Zodra ook diploma C is behaald, is de opleiding compleet en kan een zwemmer ervoor kiezen om bij een zwemvereniging of waterpoloclub te gaan.

Ook het zwemmen in een meer of ander open water behoort nu tot de mogelijkheden. In het C-programma oefenen we grotere afstanden en krijgt het kind nog meer reddingstechnieken aangereikt. Wat doe je als je van een boot valt? Of door een wak zakt?  Als je in het bezit bent van het volledige ABC heb je de zwemopleiding compleet doorlopen en ben je een sterke zwemmer die zich op verwachte en onverwachte moment prima kan redden.

Locaties

De zwemlessen worden gegeven op onze locaties Swetterhage in Zoeterwoude, Het Wedde in Voorschoten en De Basalt in Leiden.

Hoogste tijd voor zwemles?

Mocht u vragen hebben, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Open chat