Opfriscursus

Opfriscursus ABC diploma & snorkelen

Kinderen leren vaak al op jonge leeftijd zwemmen, maar komen als ze eenmaal hun zwemdiploma's hebben behaald niet veel meer in een zwembad.

Tótdat het zomer wordt en de warmte en de vakantie uitnodigt om het water in te plonzen! Maar... Zijn de kinderen dan nog wel zwemvaardig en veilig genoeg?

Opfriscursus na het behalen van je diploma's

Op die vraag bieden wij antwoord! Ieder voorjaar bieden wij een leuke cursus voor iedereen met minimaal een A-diploma in zwembad het Wedde. Tijdens deze cursus van 3 tot 10 lessen worden de belangrijkste zwemvaardigheden en survival skills geoefend. Het oppoetsen van de zwemtechnieken, ademhalingstechnieken, uithoudingsvermogen en jezelf kunnen redden in onverwachte situaties zijn onmisbare vaardigheden voor een veilige zomer in en rond het water!

Survival Workshops

In aanloop naar de zomer zullen we in het voorjaar en tegen de zomervakantie verschillende workshops organiseren met als doel de veiligheid van leerlingen (en hun ouders) in zo realistisch mogelijke situaties in, op en rond het (buiten)water te trainen. In één van de workshops worden ouders ook uitgedaagd om verschillende survival en -reddingsvaardigheden te ervaren en te oefenen.

Ook zullen we dit jaar de geoefende survival en -reddingsvaardigheden in praktijk brengen in het open water bij boerderij Het Geertje in Zoeterwoude. Naast veel plezier hebben in, op en rond het water, met o.a. roeiboten, krijgen de leerlingen de kans om te ervaren wat er gebeurt in onverwachte situaties en hoe je jezelf, maar ook anderen, kunt redden. Dit uiteraard onder toezicht van hun ouders en de professionele begeleiding van onze instructeur.

Snorkelen

Na het C-diploma is het natuurlijk ontzettend leuk om actief te blijven in het water. Tijdens onze snorkellessen leren de leerlingen vanuit een andere en leuke invalshoek hun zwemslagen, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Ook leren zij allerlei nieuwe survival vaardigheden die van pas komen tijdens het snorkelen bijvoorbeeld op vakantie!

Locatie

De opfriscursus en snorkellessen worden gegeven op onze locaties Het Wedde in Voorschoten.

Hoogste tijd voor zwemles?

Mocht u vragen hebben, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.